Thursday, July 17, 2008

Foam Cutter Diagram



Ni yg aku sdiri bikin punya. Sory tak dapat nak bg gambar, diagram pun ok la ek... Benda ni leh cut foam, depron, plastic dan juge jari jemari. Hot wire tu guna yg sederhana tebal.. mana nak dapat? Pi jalan pasar, blok kedai belah belakang. mcm - mcm jenis hot wire ader. Yg tebal? yg nipis? atau yang leper.. semua ader. Hasil dari penggunaan alat ni aku dah hasilkan 4 wing, (2 Low wing, 1 Hight wing dan1 Mid wing). Pendek kata, tak payah risau kalau crash wing hancur... kasi bikin baru jerrrr..... ni antara salah satu hasil darinya.

Tuesday, July 15, 2008

Mini Titan Part Price List

Main Rotor Hub pastic/metal - RM19.90/RM135
Flybar Seesaw Hub plastic/metal - RM13/RM78
Wasshout Base Set - RM40
Main Shaft 2pcs - RM54
Main Rotor Grip plastic/metal - RM28.9/RM145
Feathering Shaft 2 pcs - RM23.50
Flybar Ctr Arm - RM30
Fly Bar 2 set - RM19.90
Swashplate plastic/metal - RM122/RM160
Mixing Level - RM28.00
Main Frame - RM33.50
Base Plate - RM30
Landing Skid - RM22.90
Servo Tray - RM7
Battery Tray - RM25
Body Retaining plastic/metal - RM9/RM18.50
Auto-R Tail Gear 2pcs - RM 20.50
Main gear w/o bearing/with bearing - RM20/RM55
Main Gear Hex Drive Hub - RM48
Main Shaft Lock Ring 2pcs - RM25
Tail Boom Bracket - RM25
Tail Drive Gear Set 2pcs plastic/metal 1 pcs - RM33/RM65
Tail Boom Aluminium/Carbom - RM30/RM80
Tail Unit Case Set - RM20
Tail Rotor - RM19.90
Tail Fin plastic/carbon - RM15.50/RM55
Tail Support Bracket - RM11.50
Tail Support - RM29.90
Tail Linkage Rod - RM12.50
Body Set (Body n Canopy) - RM45
Canopy - RM16.50
Body Only - RM34.50
Tail Rod Guide - RM7.5
SMS/CALL 019-2537659

Beast Brush Motor


Sesuai untuk RC Car size 1:10

Monday, July 14, 2008

Item For Sale


Tail Rotor Grip for Mini Titan


Tail Gear for Mini Titan (2 set)


TX RX 72.450 crystal


Dual Sky ESC Programe Card


Tower Pro Servo (9g)


Swash Plate and Washout Base Set For Mini Titan


E-Sky Fin


Tail Pitch Control Level for Mini Titan


E-Sky Giro


Mini Titan Main Gear (1pcs)


Mini Titan Main Rotor Grip


Mini Titan Mian Rotor Set


Airplane Wheel (3pcs)

Item For Sale


Body Retaining For Mini Titan


Brushmotor Cooler


Servo ext. cable

Many Item For Sale


2 channel reciever suitable for rc car


Canopy for Mini Titan


Tail Support (carbon 8mm) for Helicopter


Ball Lingkage (20 pcs) n Ball Link (8 pcs) for Mini Titan

Friday, July 11, 2008

Jom 3D



Hari tu heli aku jatuh. Ader gak la pecah fuselage airwolf aku tu. Skang ni aku dah tak pakai fuselage lagi pasal aku nak main 3D. Semalam aku ader la try fly kat Desa Park City. Main 3D. OK.. takde masalah. Yap bagi setting radio utk 3D kat aku. Memang ok la setting tu. Cume tangan aku jer yg ketar skit bile tgk heli dah jadi up side down. Yg penting tak crash!

Anda juga mungkin meminati

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...