Monday, June 30, 2008

Airplane Fun Fly At K.D


Own made depron foam plane


Katana brushless motor

Mini-Mag Airplane


Uzair Azhad take picture with Wahid's Mini-Mag Airplane

Jet Renger at K.D









Owner : Wahid
Fuselage : E-Sky Jer Renger
Airframe : Thunder Tiger Mini Titan

Tuesday, June 24, 2008

Lipo Guard


Penyambungan wire LED dari buzzer


LED menyala apabila Batt low


LED light blue + red

Thursday, June 12, 2008

Terbang Bersama


Ini pic diambil masa fly kat Kota Damansara, Damansara. Fly kat sana pueh hati pasal sitefield dia beesaar dan luuuaaaas..

Mini Titan E325



Ni aku punyer mini titan sebelum diconvert ke Airwolf fuselage. Skang ni Original canopy tu dah barai pasal dah 4 kali asyik tergolek atas tanah jer.

RC Workshop Aku


Inilah dia.....


Bilik kecik ni la tempat aku merepair dan mentelahah ilmu-ilmu rc. walaupun kecik, itu pun dah cukup besar perkhidmatannya tuk dunia rc aku..

My RC Car 4x4


Inilah rc car aku yang telah dimodified.

Cume tukar brushless motor dan esc tetapi kedua-dua komponen tersebut bukan komponen rc car. Aku masukkan esc dan brushless motor airplane punya. Setakat ni performence takde masalah. Bat. aku pakai Lipolymer 11.1v. Sunggunh bertahan lame perjalanannya. Berjalan lancar jer mcm pakai minyak Techron pulak.



My Airwolf



Beberapa perubahan telah dibuat antranya melubangkan fuselage disisi dan atas cnopy supaya udara dapat keluar dan masuk. Ianya bertujuan untuk mengurangkan haba kepanasan yang terhasil dari ESC dan brushless motor.

Anda juga mungkin meminati

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...